в София на 20 май, 26 юни и 27 юни. 

...
в София на 20 май, 26 юни и 27 юни. 
Коментари Харесай

Актьорите в спектакъла „Нова земя“ ще търсят коментарите на публиката на 20 май



в София на 20 май, 26 юни и 27 юни. 

„ Наистина е съществено предизвикателство, тъй като Вазов е един доста сценичен създател, освен с пиесите, които е написал, само че и с други свои текстове, които са се трансформирали в равностойни на пиесите му драматургични основи за спектакли и по този начин, когато обсъждахме с шефа на театъра Мариус Донкин какви да бъдат заглавията в юбилейния плакат на Народния спектакъл, обвързван с патрона му, взехме решение, че е добре да се появи нещо, което не е изключително известно . „ Нова земя “ е в ъгъла и на читателския интерес, и на критическото разглеждане на произведения на Вазов “, сподели за БНР драматургът Юрий Дачев, създател на театралния вид на пиесата.

Според него Иван Вазов е очаквал, че след „ Под игото “ ще напише еднакъв по мощ и по читателска обич разказ, само че това не се е получило. Разочарованието е било огромно за него.

„ Моето пояснение е в това, че не толкоз художествените дефекти на романа са оказали роля, а тъй като в този разказ Вазов приказва освен за единението на един народ, за неговите полети, а и за тези неща, които го разделят, които го препъват по пътя за реализиране на положителните планове “, добави в предаването „ Графити по въздуха “ Дачев.

Романът на Иван Вазов „ Нова земя “ излиза от щемпел през 1896 година под заглавието „ Нова земя, разказ из живота на българите през първите години след Освобождението “. През 2021 се навършват 100 години от гибелта на Иван Вазов.
Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР